Opis smeštaja
„Zeleni Zec“ je osnovan 2000-te godine sa osnovnom namerom da promoviše tradicionalni stil života i očuvanje prirodnih resursa. Pošto nismo rodom odavde već smo se iz prestonice igrom slučaja doselili pre desetak godina, a na nagovor „prijatelja prijatelja“ koji su jednom prilikom uživali u našem gostoprimstvu, rešili smo da pokušamo da i drugim ljudima iz gradskih sredina pokažemo razloge zašto smo ovde našli svoje utočište.
Skoro netaknuta priroda u svoj svojoj lepoti gde se na jednom mestu nalazi i rečna dolina sa ravnicom i u neposrednoj blizini brdovit predeo sa šumama i pašnjacima je jedan mikrokosmos koji nudi i mir i tišinu a i blizinu komunikacija kada to sve dosadi.
Nama još nije dosadilo…Osim prirode, u okolini se nalaze i dva grada koje spaja jedna ista reka – Timok: Zaječar i Knjaževac; arheološka nalazišta – Felix Romuliana, Timacum Minus; a još malo dalje nalazi se Babin Zub na Staroj Planini koji će vrlo brzo postati značajni centar zimskih sportova.
Seosko gazdinstvo „Zeleni Zec“ počelo je da se bavi seoskim turizmom 2005-te godine a sredinom 2007-me predat je zahtev za kategorizaciju na osnovu koga smo registrovani kao objekat druge kategorije i dobili tri *** zvezdice.
Možete nas naći i u katalogu Turističke Organizacije Srbije pod nazivom „Sela Srbije“ koji se prvi put pojavio na sajmu turizma u Berlinu 2006-te godine i još nekim turističkim vodičima.
Selo Mali Izvor se nalazi u istočnoj Srbiji,
u dolini reke Timok, na obroncima Stare Planine, na magistralnom putu E-752 Zaječar – Niš,na 20 kilometara od Zaječarai isto toliko od Knjaževca 280 kilometara od aerodroma u Beogradu 80 kilometara od aerodroma u Nišu
Fotografije

 

Kontakt podaci
Ime vlasnika:  Lidija Jovanović
Region:  Knjaževac
Adresa:  19347   Mali Izvor
Telefoni: 019 462 349
063 413 191
060 1462243
E-mail:  zzec@verat.net
Web sajt:  http://www.zelenizec.com
Cene: